Bullying sau vampirizare energetică rafinata

 

“Razbunarea oamenilor buni este iertarea!”

 

Image

 

M-am hotarat sa scriu despre asta din propria experienta.

VIATA NU ESTE UN JOC IN CARE EI SUNT PAPUSARII, IAR CEI DIN JUR PAPUSILE PE CARE LE MANUIESC SI ISI BAT JOC DE ORICE FEL DE IUBIRE. Eu cred ca cei care practica asta, ori nu au un tel in viata si s-au hotarat sa faca viata celorlalti un infern ori stiu exact ce vor si au impresia ca prin forta pot controla totul sip e toti cei din jur. Din pacate cad victime ale propriilor slabiciuni, caci acesti oameni sunt slabi si cred ca pot reusi doar risipind panica. Feriti-va de astfel de oameni, pentru care viata este un rol perfid iar cei din jur sunt sclavii lor, adevarata lor identitate nu o cunoaste nimeni, caci printr-o paranoia adaugata acestei manifestari de bullying creeaza identitati false si o retea intreaga de minciuni menita sa ii apere, sa le apere jocul murdar ce-l practica cu cei de langa ei, tocmai cu cei ce-i iubesc. Doar printr-o manifestare de cunoastere a sinelui, de intelegere a spiritului uman, al blandetii, al spiritualitatii si umanitatii in sine printr-o maturitate deplina a fiintei ii va salva. EI NU STIU SA IUBEASCA SI AU IMPRESIA CA SUNT PERFECTIUNEA INTRUCHIPATA, IUBIREA ESTE O POVARA CE NU O POT INDURA, PENTRU CA EI STIU CA DOAR SE FOLOSESC DE OAMENII CE LE CAD VICTIME. Pot face dintr-un om perfect normal, un “ne-om” pe care sa il joace pe degete cunoscand toate slabiciunile acelui om, folosindu-i slabiciunile impotriva sa,  cea mai de pret fiind iubirea victimei pentru ei, si atunci vor sa vada cat de departe pot merge, la cata umilinta, dezagreare si nenorocire pot duce faptele lor, ajungand la amenintari si santaj, dar acestea sunt mari greseli mai ales daca le si pun in practica, si care, se pot intoarce usor impotriva lor.  Mereu sunt prost dispusi si au impresia ca cei din jur sunt de vina pentru asta si se razbuna iar si iar, increderea le-o poti castiga extrem de greu si o poti pierde in secunda in care hotarasc ei, doar pentru a controla victima din nou. Isi construiesc o viata paralela, care tinde sa arate cat de perfect a fost trecutul lor sau cat de magnific ar putea fi viitorul, si blameaza persoana de langa pentru esecurile lor. Cu ei nu poti fi niciodata pe aceeasi lungime de unda , deoarece “regulile jocului” lor sunt facute in asa fel incat doar ei sa castige si sa aiba dreptate, crescandu-si alter-ego-ul. Si vor face toate astea la infinit. Asa seaca omul de langa (il incearca) de energie pozitiva prin negativismul lor vesnic. Sunt INGERI SI DEMONI, creeaza raiul ca sa-l inece in iad.

Te iert iarasi. A ierta înseamnă să-ţi pui sufletul pe altar în sacrificiu de fiecare dată când pronunţi ” te iert”;
A ierta înseamnă să te laşi rănit o dată, de două ori, de trei ori până la infinit de aceaşi greşeală;
A ierta înseamnă să adormi visele tale sub tălpile unui om dispus să le calce din nou şi din nou;
A ierta înseamnă să speri şi să accepţi aceste riscuri, chiar dacă dincolo de iertare poate nu vei găsi niciodată o schimbare, ci doar acelaşi cuptor fierbinte care îţi mistuie visele şi speranţele.
TOTUŞI, atunci când iert aş dori ca aceasta să vină de mână cu o recunoaştere şi o schimbare din partea celuilalt. Aş vrea ca cealaltă persoană să conştientizeze că rănile pot fi râuri adânci şi se pot construi ziduri de nedărâmat prin acţiuni şi cuvinte; aş vrea să înţeleagă că dacă am iertat de două ori aceaşi greşeală nu înseamnă că nu mai doare ca prima dată şi că are dreptul să mă rănească şi a treia oară ci faptul că am un suflet dispus să creadă în schimbarea omului; un suflet inclinat să treacă de o mie de ori prin acelaşi sentiment rănitor doar de drag, doar din speranţa că acel suflet va deveni cândva o versiune mai bună; să realizeze că totuşi a existat cineva în lume care a dorit prin iertare să-i arate cerul. Aş vrea să iert, dar mi-aş dori ca iertarea să meargă de mână cu o promisiune: un jurământ al sufletului celuilalt de a călca mereu cu grijă prin mintea mea, sufletul meu, lumea mea.
O spun eu. Aceaşi care te iartă mereu….

Image

Consider că viața sigur nu e o competiție cu ceilalți și nici cu noi înșine. Cred că viața este mai mult un dans al întregirii ființei, un dans al împăcării interioare, iar acest lucru, oricum ar fi, nu se petrece într-un spațiu în care există bullying, ci într-unul al iubirii si al blândeții.

Image

Bullying este agresiunea sub forma ei cea mai profundă, este impunerea dominației asupra celorlalți prin utilizarea forței și a altor metode precum: amenințări, constrângere, umilire, etc.. Este genul de comportament care se adâncește prin repetare sistematică până ajunge să fie o obișnuință în viața celui abuzat. Este comportamentul care pur și simplu produce teroare în viața persoanei țintă.

Acest tip de abuz poate avea loc între doar două persoane însă formele atroce sunt acelea în care abuzatorul are și “ajutoare” care amplifică efectul comportamentului asupra celui abuzat. Formele de manifestare sunt atât de variate încât fiecare dintre acestea ar merita o discuție separată.

Efectele bullying-ului sunt complexe și pot duce la comportamente extreme ale persoanei abuzate acestea plecând de la sinucidere și ajungând pâna la explozii de violență extremă asupra altor persoane. Așa cum probabil știți, criminalii în serie sunt în proporție de 99% victime ale abuzului de acest tip în perioada copilăriei.

Din punct de vedere energetic bullying este un furt masiv de energie care lasă victima (energetic) la pământ. La rândul ei, persoana abuzată are de ales între a-și căuta puterea eliberării în interior sau a se alimenta abuzând pe altcineva. Și cum puterea interioară nu este ceva foarte cunoscut și nici ușor accesibil, cele mai multe persoane abuzate aleg varianta de a abuza la rândul lor. Acesta este mecanismul prin care violența naște violență.

Dacă tot suntem în mediul virtual, cred că este potrivit să punctez căteva lucruri despre cyber-bullying – abuzul extrem prin intermediul tehnologiei și internetului.

Cyber-abuzatorul este de regulă persoana avidă de a provoca scandaluri virtuale, avidă de comentarii în contradictoriu, de polemici interminabile, polemici în care își etalează cu emfază cunoștințele și/sau cunoașterea străduindu-se astfel convingă pe toată lumea că acestea sunt singurele adevăruri valabile. Adevărurile sale “universale” sunt mascate în majoritatea cazurilor de cele mai bune intenții și pot lua forme dintre cele mai sofisticate. Poate cea mai sofisticată dintre acestea este agresiunea cu propriile principii ale țintei. Altfel spus, răstălmăcește principiile pentru a-ți arăta că realitate nu le respecți.

Image

În lumea denumită “spirituală”, a bate pe cineva cu propriile arme (principii) nici nu e deloc greu deoarece limitele acestor principii sunt fluide și pot fi (re)interpretate la nesfârșit. Ca discuția să fie și mai concretă, vă pot spune că cel mai des se uzează în astfel de cazuri de legea atracției spusă sub forma: “atragi scandal pentru că nu ai învățat lecția acceptării și toleranței” și de legea reflectării sub forma “respingi pe ceilalți pentru că ei îți oglindesc părțile tale neacceptate”. Dacă ducem la acest extrem lecția toleranței sau legea reflectării reiese de aici că ar fi natural să stăm să fim abuzați la infinit. Dar oare ce ființă consideră că are de împlinit un astfel de destin? Care ar fi finalitatea unei vieți dedicate abuzului? Să ne vrea oare Dumnezeu nefericiți? Sunt întrebari retorice, desigur.
Eu cred că ducerea la extrem a acestor legi creează o confuzie, una care poate genera abuzuri și mai mari și foarte bine mascate. Confuzia constă în stabilirea limitei până la care acceptarea poate fi posibilă astfel încât fiecare dintre noi să rămână cu energia vitală pe plus.
Bullying este agresiunea sub forma ei cea mai profundă, este impunerea dominației asupra celorlalți prin utilizarea forței și a altor metode precum: amenințări, constrângere, umilire, etc.. Este genul de comportament care se adâncește prin repetare sistematică până ajunge să fie o obișnuință în viața celui abuzat. Este comportamentul care pur și simplu produce teroare în viața persoanei țintă.

Același mecanism (de vampirizare energetică rafinată) poate fi recunoscut și în cazul când cineva oferă altcuiva soluții (sfaturi sau un ajutor de orice fel) iar în cazul în care aestea nu sunt “urmate cu sfințenie”, omul care le-a primit este umilit în diverse moduri . De asemenea, se încadrează în același tipar și metoda de a “stoarce” mulțumiri și recunoștință de la persoana ajutată chiar dacă ajutorul a fost doar cu o vorbă. Sunt sigură că ați întâlnit situații de acest gen nu numai în căutările legate de spiritualitate ci și în viața de zi cu zi în familie, la serviciu sau în cercul de prieteni. Repet, aceste situații există pentru a fi conștientizate și pentru a înțelege rolul lor.
Dintre rosturile acestor experiențe amintesc doar două principale (care le includ și pe cele specifice fiecărui caz în parte):
– conștientizarea fisurilor credințelor noastre
– oglindirea neacceptărilor proprii (nu am atrage experiențele respective dacă nu am rezona cu acestea)
Până când acceptăm în esență rostul acestor experiențe este bine să ieșim din mediul respectiv pe cât posibil, iar dacă acceptarea este completă nu este nevoie de nici o protecție energetică, deoarece dinamica energetică a relației respective în acest caz se schimbă total .
Recunosc că am renunțat la utilizarea expresiei “evoluție spirituală” în momentul în care mi-am dat seama că deocamdată aceasta este folosită mai mult pentru a induce o și mai mare separare (ca aceea indusă de ierarhizările de orice fel).
Tipuri de vampire energetici
1.Vampirul neputintei
Acest vampir social suge energia celor din jur spunandu-le ca nu or sa reuseasca niciodata. Acesta este tipul de om care va face tot posibilul sa te crezi fara valoare, potente, talente sau sansa de a reusi in cea ce doresti sa intreprinzi. Daca un astfel de vampir energetic intalneste un om care si-a propus sa realizeze ceva, recurge la tot felul de emisii manipulative pentru a-l seca de energie. Ii repeta la nesfarsit ca nu va reusi niciodata, ca este prea greu, ca este imposibil sau ca este nerealist. Va incerca sa-l convinga pe toate caile ca traieste cu capul in nori, ca nu este racordat la realitate. Sau il va stopa folosindu-se de diverse mijloace ca persoana in cauza sa aibe reusite in ceea ce universul i-a oferit in dar ca sansa. Asemenea vampirilor, acesta incearca sa-si convinga victima sa devina una asemenea lui, adica o persoana lipsita de energie si de incredere in fortele proprii. Vedem asadar cat de rafinat actioneaza. Recunoastem rapid acest vampir intrucat nu a realizat ceea ce si-a propus si ca urmare nu permite nici celor din jur sa realizeze ceva, fie ca este vorba de viata personala, fie ca este vorba de viata profesionala sau spirituala.
2.Vampirul invidiei
Acest vampir ataca acei oameni care au deja realizari sau noroc in ceea ce intreprind. El incearca sa-i convinga pe cei care au realizat ceva ca este cu totul intamplator, puteau sa esueze la fel de bine. El spune fie ca au realizat pe cai necinstite fie ca au avut un noroc care nu va tine mult. Acesti vampiri invidiaza oamenii care au un mic business sau unul mare, ii invidiaza pe cei care au acumulat ceva material, ajungandu-se pana la invidii mai rafinate cum ar fi: invidiaza familiile care sunt fericite, care au copii fericiti. Acesti vampiri sociali cufundati in nimicinicia lor invidiaza tot ce este bun in lume. Asemenea vampirilor neputintei nici ei nu reusesc sa aiba nimic bun in viata din simplul motiv ca aceste ganduri negative nu vor atrage nimic bun in viata lor. Cu cat vor gandi mai murdar, cu atat viata lor va fi mai murdara. Este o lege simpla care functioneaza in tot universul. Primesti ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie si gelozie, vor fi permanent nefericiti in interior, si au un scop precis in a ataca semenii si prietenii lor care au succes si sunt fericiti. Ei incearca sa intre in viata lor, sa distruga tot ce este bun, iar daca nu reusesc, incearca in cercul lor social sa faca acest lucru. Izolat, aceatia au si reusite, lucru care-i motiveaza sa continue demersul lor absurd. E bine de stiut ca un vampir energetic poate sa faca rau chiar si prin simpla lui prezenta, indreptandus-I gandurile pline de venin asupra celorlati. De aceea e bine sa fim atenti pe cine primim in casa si cu cine ne insotim.
3.Vampirul greselii
Acest vampir sta la panda zile, luni, saptamani in sir pandind greseli. Pe acest vampir il vom intalni la tot pasul, la serviciu, in familii, in diferite cercuri sociale. Vei recunoaste usor acest vampir intrucat vei observa ca este fericit cand gaseste victime care au facut greseli. Atunci actioneaza cu brutalitate avand in acelasi timp o licarire ciudata in priviri bucuros ca in sfarsit ai gresit. Imediat ce identifica o greseala ei sar asupra victimei secatuind-o de energie. Ei extrapoleaza greseala reducand sensul vietii persoanei in cauza la greseala respectiva. Acest vampir are avantajul ca poate identifica concret o problema. Scopul acestuia este de a distruge increderea in sine a persoanei si de a arata celor din jur acest caz . Cu cat va identifica mai multe victime, cu atat se va hrani mai mult si va deveni mai puternic. Acesta suge energia celor ce le pica in plasa mergand pana la a distruge o cariera sau o viata personala. La fel ca si ceilalti vampiri, incearca sa castige adepti din randul victimelor. De obicei ii vei reunoaste usor, pentru ca nu incearca sa faca nimic deosebit cu viata lor. Teama de a gresi este atat de mare pentru ei, ca vor accepta sa facă numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scazut. Uneori acesti vampiri merg pana acolo incat isi creeaza un mediu in care victimele pot sa greseasca, intr-un anumit fel de a spune, ei intind capacane.
4.Vampirul conflictelor
In acest caz avem de-a face cu un vampir rafinat. In forma lui cea mai simpla el intra in conflict cu diferiti oameni secatuindu-i de energie. Forma periculoas al acestor vampiri sociali este devastatoare cand genereaza conflicte intre oameni. O astfel de persoana dezvolta strategii prin care reuseste sa puna doua persoane sau mai multe in conflict ori doua grupure. Merge oarecum dupa principiul dezbina si stapaneste. Pe parcurs va interveni discret in conflict, ajutand fiecare parte. Scopul ei nu este sa castige o anumita parte, ci sa genereze acel conflict imens care va reusi sa devasteze ambele parti spre beneficiul ei propriu. Uneori dupa ce a provocat conflictul incearca sa joace rolul salvatorului incercand sa medieze conflictul intre cele doua parti, cand de fapt scopul ei real este sa se asigure ca acel conflict va continua pana la final. Acesti vampri vor deveni mai puternici pe masură ce generează mai multe conflicte. De cele mai multe ori generand un conflict, urmaresc atingerea unui scop mai egoist, care se traduce printr-un favor pentru ei (acumulare materiala, avansare in cariera, etc )
5.Vampirul Binelui
Aceasta specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joaca rolul salavatorilor de obicei si se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acesti vampiri simuleaza ca doresc binele semenilor sau al societatii cand de fapt aceasta atitudine o folosesc doar pentru a deschide usi. Acestia sunt un fel de diavoli care umbla cu icoane in mana. Acesti vampiri sunt cei care lucreaza cu o agenda ascunsa, au planuri bine puse la punct, efectele fiind cu atat mai devastatoare cu cat apar mai tarziu. Aceste persoane nu au o inima cu adevarat curata ei cauta victime inocente cu ajutorul carora sa-si puna planul in aplicare. Cand intalnesti un salvator, incearca sa gandesti mai mult in perspectiva, sa vezi care sunt consecintele actiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii si cerceteaza aspectele in aparenta neimportante. In plus, poti verfica informatiile prezentate de acestia, pentru a te asigura daca ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.
6.Vampirul Arogantei
Aceasta specie de vampiri sociali se considera atotstiutori. Ei minimizează orice efort, se considera superiori si au un sentiment placut cand cei din jurul lor se simt tristi, neplacuti sau neputinciosi. Vampirul arogantei pretinde ca are toate raspunsurile din lume, singurele opinii adevarate fiind ale lui. El este centrul universului! Ii lipseste masura, respectul si bunul simt. Seaca de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de cei din jur, nefiindu-i nimic pe plac. In esenta acest vampir isi ascunde slabiciunile si neputinta sub aceasta masca aroganta.
7.Vampirul victimizarii
Aceasta este o specie de vampiri rafinati. Ei cauta atentie permanent si se victimizeaza. Ei vor sa se inconjoare de salvatori, insa nu vor permite nimanui sa-i salveze cu adevarat pentru ca rolul de victima este unul pe care-l vor juca toata viata in unele cazuri. Acesti vampiri acuza societatea, acuza colegii sau partenerii de viata de situatia in care se afla . Se plang in permanenta dand vina pe soarta pentru situatia in care se afla. Dand vina pe soarta ei au scuza de a nu iesi din aceasta situatie. Ei strang continuu dovezi ca sunt victime. Ei golesc de energie potentialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strange adepti. Vampirii victimizarii nu se simt responsabili de situatia in care se afla si asemenea vampirilor invidei vor incerca sa distruga armonia acolo unde o identifica. Ei joaca rolul de victima nu doar in cercuri sociale, intervin chiar la serviciu sau in cupluri fericite. Sunt fericiti daca fac parte dintr-o drama unde joacă rolul principal. La cel mai mic semn ca pot fi salvati fug si isi cauta alt salvator. Cersesc o fericire si o atentie care nu foloseste la nimic, nici pentru ei nici pentru altii, doar seaca de energie victimele. Acesti vampiri sociali sunt deosebit de periculosi intrucat apleaza la ce-i mai bun in oameni si anume dorinta acestora de a ajuta. Aceste victime sunt fericite daca gasesc foarte multi salvatori si cu cat vor avea mai multi, cu atat vor crede mai mult ca sunt intr-adevar victime.
CUM NE APARAM?
S-ar putea expune solutii separate pentru fiecare specie, in esenta fiindca toate au un numitor comun. Acesti vampiri devitalizeaza de energie pe cei din jur, intind capcane, fac rau si cauta sa converteasca alti oameni. Fiecare dintre acesti vampiri a facut din stilul sau un mod de viata, o credinta de nestramutat. Modul lor de a fi si de a actiona ascunde lipsa unor valori, a unor slăbiciuni, a unei stime de sine scazuta, si semnele unei neputinte de a se racorda social. Vampirii sociali au aparut ca rezultat al unui dezechilibru emotional, psihic sau al unor tulburari comportamentale. Vampirii sociali sau energetici cum mai sunt numiti, au devenit astfel ca urmare a convertirii lor de catre alti vampiri.
Ca de orice lucru de care dorim sa ne aparam, este nevoie in primul rand sa recunoastem pericolul. Sa identificam corect atunci cand avem de-a face cu un vampir social si sa nu reactionam imediat. Atentie, acesti vampiri nu se vor multumi sa va retrageti, daca sunteti slabi si nu stiti cum sa va deconectati de ei, va vor urmari pana intrati in acord cu ei. Prin urmare pasii apararii sunt următorii:
• Identificam corect vampirul cu care avem de-a face
• Nu reactionam imediat.
• Incercam o retragere eleganta (de preferat sa ne retragem cu mult inainte de a ne prinde in jocul lor).
• Daca suntem totusi prinsi in jocul acestor vampiri, este inutil sa incercam sa ne luptam cu ei. Trebuie numai sa ducem o lupta cu noi pentru a ne pastra cumpatul, valorile si directiile de actiune stabilite initial si sa iesim din joc pe cat posibil de repede.
• Limiteaza pe cat posibil timpul petrecut cu acesti vampiri.
• Construieste-ti o aura si imagineaza-ti ca nimic nu poate trece prin ea. Nimic rau nu va intra, la fel cum nimic pozitiv din ceea ce ai nu va iesi. Vizualizeaza aceasta aura, zambeste si fi optimist. Este un remediu bun care va indeparta vampirii.
• Poti incerca folosindu-te de respiratie, atunci cand un asemenea vampir se naspusteste asupra ta. Inspira profund de 5-6 ori, gandeste-te la lucrurile cu adevarat importante pentru tine si fii fericit/a ca nu te-a prins in capcana.
• Nu-i contrazice dar nici nu te pune de acord cu ei. Incearca sa adopti o pozitie neutra pe cat posibil. Este cea mai sigura atitudine care va bloca vampirul social sa devina extrem de violent.
• Pastreaza distanta fata de acesti vampiri, de cel putin cativa metri, nu-i lasa sa intre in spatiul tau intim. Nu le face favoruri dar nici nu incerca sa-i distrugi. Incercand sa te lupti cu ei, acestia vor deveni mai puternici.
• Dezvolta-te, perfecționeaza-te, devino cat mai bun, mai altruist, mai pozitiv, mai spiritual ca sa iesi de pe frecventa lor. Doresc sa mentionez ca sunt aspecte negative si aspecte pozitive in comportamentul acestor vampiri. Poate sunt si victime reale sau critici pertinente de exemplu. Problema apare cand acestea sunt puse in slujba raului si vampirii devin tot mai rsi, tot mai agresivi, tot mai nimicitori cu semenii lor. Aceste specii de vampiri nu apar neaparat doar prin formele enuntate, pot fi si combinatii intre doua sau mai multe tipuri de vampiri. E bine sa se stie ca vampirii energetici pot fi salvati, dar nu e foarte simplu ca sa se intample asta. Necesita o mare deschidere spirituala, un camp energetic cat mai curat, multa iubire, timp, perseverenta si rabdare.

Image

Profile vampirice:

Lamentosii cronici: ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsit si noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar daca nu avem nici capacitatea si nici dorinta de a ne asuma acest rol; acesti eterni nemultumiti ne pun in situatia frustranta , de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt in starea de spirit pentru a ne primi sfatul.

 

Dependentii: cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitia de parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cum vrem sa ne luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea.

Hipersensibilii: sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija : totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent – ce stres!

Conflictualii: pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de functionare. in schimb, acest tip de relatie este bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala de aici!

Solutii: sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa inghititi de catre celalalt, astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam in agresivitate si ranchiuna. De regula sa ne indoim total de rolul nostru de SALVATOR! Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva!

A lua rolul de salvator este mai degraba un semn al slabiciunii Ego-ului.Atunci cand ne creste nervozitatea, se impun doua intrebari: – sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme? – trebuie eu sa fiu persoana care ajuta?

In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emotiile noastre! Sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa punem stop!

Terapeutul, de obicei, recomanda ruperea totala si imediata (macar pentru un timp) a cordonului care se afla intre cei doi. si abia aici incepe problema. Cel care este vampir energetic va simti revolta donatorului de a-l alimenta. Daca din punct de vedere fizic, vampirul energetic era sanatos si donatorul bolnav, se ajunge – invariabil la colaps. Secretul eliminarii acestui comportament este sa invatam sa iubim si sa daruim mai mult decat sa asteptam de la altii; astfel vom primi o uriasa cantitate de energie din Univers.

Un vechi proverb spune:”Daruind vei dobandi”. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata de oglinda si te va implini. Vei fi fericit si implinit cu tine insuti si astfel pregatit sa daruiesti din nou.

Singura măsură evoluției noastre este înțelegerea, apropierea și iubirea profundă și necondiționată față de oameni.

“Fă tot ce te bucură și nimic din ceea ce inima ta nu simte să facă, dar nu uita să le oferi celor din jurul tău Libertatea de a face exact același lucru!”

Image

Multumiri : Caleaspretine.ro si A.Amiron.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.