Comoara nepretuita a sufletului meu / Priceless treasure of my soul

      

      Odată ce ai pătruns în centrul fiinţei tale, nu mai eşti niciodată la fel ca înainte. Atunci viaţa ta va fi doar iubire. Atunci vei ajunge să trăieşti în iubire, să fii iubire. -Osho

       “To conquer others is to have power. To conquer yourself is to know the way.”

Stateam nemiscata, cugetand, privind intr-un punct fix, in timp ce aerul racoros dupa o ploaie de vara, patrunde pe fereastra si il respir adanc in piept. Sunt atat de putine momente de introspectie sufleteasca, umana , intrinseca, intima cu sine, incat parca atunci ma pierd in neantul interior ce pare un abis necunoscut, fara sfarsit plin de sine si totusi atat de gol. Da, goala, asa m am simtit intr-o relatie ciudata si apasatoare, cu mai multe tristeti si neimpliniri decat clipe ori firimituri de fericire aparenta, dar au trecut si m-au schimbat profund si incet incet mi-am revenit, niciodata nu voi mai fi cea de ieri, cea de acum un an, sunt cea de acum, unica, originala si doar eu, aparte in felul meu.

 

Image

Mastering others is strength; mastering yourself is true power.

 

Dincolo de trairi sufletesti, reflectii rationale, porniri ale trupului m-am regasit pe mine, cugetand, ca si cugetatorul de la Hamagia, ca un om trecut prin multe si marunte, ca o femeie maturizata de bune si rele, care a invatat sa cunoasca oamenii pe calea cea grea, si care dincolo de neincredre, aparenta si inselatori sau profitori, dincolo de durere, suferinta si tristete, am vazut in sufletele celor dragi si apropiati tandrete, incredere si insufletire, lucruri care m-au convins ca mai exista iubire, prietenie, incredere si omenie. Aceasta femeie care am devenit, si sunt acum, chiar acum in momentul de fata, a inteles iubirea de sine, doar atunci cand te iubesti pe tine ii poti iubi pe cei din jur, doar atunci cand te respecti, cand ai incredere in tine, cand te si rasfeti un pic pe tine, inveti ca asa cum iti place tie, le va face placere si celor din jur, asa si doar asa, cunoscandu-ma pe mine, ii cunosc cu adevarat sip e cei din jur, fiind sincera cu mine insami sunt sincera si cu cei din jur, si toate aceste lucruri se simt si ma si ne fac mai sensibile , mai increzatoare.

 

Image

   “Fill yourself with desire and see only illusion. Empty yourself of desire and understand the great mystery of things.”


Image

Demonstratia ca ne pasa unii de altii vine de la Dumnezeu, din iubirea divina a Lui fata de oameni (“Si Dumnezeu are un Iad : Iubirea lui pentru oameni”- Paolo Coelho). Prima data a fost iubirea lui Dumnezeu, prin Creatie, apoi a fost jertifirea Lui pentru noi si prima sic ea mai importanta porunca este “Iubiti-va unii pe altii, asa cum v-am iubit EU” – Isus Hristos.

 

     “Free from desire, you realize the mystery. Caught in desire, you see only the manifestations.”

      Iubirea apare numai în aceia care se cunosc pe sine. Iubirea e lumina care umple inimile meditative. -Osho

 

Iar aceasta iubire vine si ea din iubirea de sine, si mai ales de cunoastere a sinelui. Doar cand ne cunoastem sinele cu adevarat, ne putem iubi si ne dam seam ace ne place, ce adoram, ce iubim, ce ne face fericite si implinite in adevaratul sens al cuvantului si mai ales ne dam seama care sunt oamenii potriviti de care sa ne inconjuram si pe care sa ii iubim . Zi de zi de zi ma cunosc mai bine si mai bine si descopar lucurui noi despre mine si ma bucur ca sunt intr-o perpetua evolutie, cunoasterea de sine este ca si cititul unei carti frumoase, cu fiecare fila descoper ceva mai frumos, mai profund, mai patrunzator si mai rascolitor pe drumul spre maturitate al personajului. Nu ma intelegeti gresit, cartile provin din imaginatie, cunoasterea de sine este cat se poate de rupta din viata si reala, dincolo de orice imaginatie, era o analogie facuta sa evoce evolutia cunoasterii de sine. Iar cand am ajuns sa ma cunosc in profunzime, in esenta sufletului, simt si stiu ce imi doresc eu, dar si ce isi doresc cei din jur, descopar cu surprindere placuta, ca oamenii ce se cunosc pe sine vad viata si o traiesc cu totul altfel : sunt liberi, pe cand cei incatusati in umbrele unei societati ce creeaza tipologii si modele de urmat, acestia nu isi apartin lor insasi, ci apartin societatii in care traiesc, pe cand cei care se cunosc pe sine, isi apartin siesi, iar societatea in care traiesc este un factor al vietii lor, dar nicidecum universal finite, care este iubirea in miile ei de forme , de feluri si de culori.

 

 

Image

     “To conquer others is to have power. To conquer yourself is to know the way.”

 

Image

Sa-i cuceresti pe ceilalti inseamna sa ai putere (o putere limitata asupra lor in sensul de manipulare temporara), sa te cuceresti pe tine, inseamna sa ti fi gasit calea. Calea se regaseste in perfecta armonie cu sine si cu cei din jur, in si din iubire. Si asa a inflorit o noua iubire un nou inceput, in timpul si dupa o cunoastere minutioasa de sine.Pe nesimtite, pe neasteptate pentru ratiune, am inceput sa iubesc, sa te iubesc cu pasiune, cu tandrete, cu nemarginire, din esenta, vine esenta iubirii tale ce ma invaluie, ma adora, ma pretuieste si imi daruieste in fiecare zi implinire si fericire. A aparut ca un crampei de zori de zi in negura noptii, ca un trandafir ce se desface la lumina, ca un farmec nepatruns, destanuit fara cuvinte, cu fiecare privire, cu fiecare atingere, cu fiecare sarut, stiu ca imi apartin, ca iti apartin asa cum imi apartii tu mie, in cele mai frumoase moduri, piele pe piele, ochi in ochi, mana in mana, am pornit la un nou drum, cunoscundu0ne pe noi insine si insane incepem cunoastere de sine, cunoasterea in doi, si fiecare zi este o comoara nepretuita ce apartine sufletelor noastre si ni se destainuie zi de zi, stralucind in fiecare privire, in fiecare atingerem fiecare sarut, fara cuvinte, asa vom fim iubirea mea. Fara ascunzisuri, fara ocolisuri, fara magie, fara fantezisme, doar realitate pura, tu si cu mine.

 

     “Nothing is as soft at water. Yet who can withstand the raging flood?”

      “The hawk and the dove must be made one with the wisdom.

      Iubirea îţi acordă libertatea de care ai nevoie şi te ajută să fii tu însuţi. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face să te simţi ca un suflet în două trupuri; pe de altă parte, îţi conferă individualitate, unicitate. Te ajută să renunţi la egoul tău mărunt, dar să îţi cunoşti Sinele Suprem. Atunci cand iubeşti, eşti plin de bucurie. Când nu poţi iubi, nu ai cum să fii fericit. Bucuria este o funcţie a iubirii, o umbră a acesteia. Ea urmează pretutindeni iubirea. De aceea, deschideţi-vă din ce în ce mai mult faţă de iubire şi veţi deveni din ce in ce mai fericiţi. -Osho

Image

i love you for all that you are

 

Quotes by Lao Ma.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.