Două călugărițe au renunțat la jurăminte și s-au hotarât să se căsătorească în Italia

Portrait of two attractive young nuns praying

Ambele femei aparțineau ordinului franciscan și s-au întâlnit într-un pelerinaj. Dupa ce au renunțat la jurăminte  au căutat  să deschidă ochii asupra situației comunității LGBT din țară. Italia, țară majoritară catolică, în acest an a legalizat căsătoria între persoane de același sex.

dupa-dealuri

Două foste călugărițe, o italiancă și o latino-americană, s-au căsătorit în orașul Pinerolo în Italia, potrivit ziarului italian La Stampa. Primarul, Luca Salvari, responsabil pentru oficializarea legăturii dintre cele două,  a hotărît ca oficializarea să aibă loc cu o zi în avans, pentru a evita posibili curioși.

Ambele femei aparțineau ordinului franciscan, și s-au întâlnit un pelerinaj, conform ziarului din Torino. Dupa ce au renunțat la jurăminte au căutat să aducă o schimbare în opinia multor credincioși. “Ne-am dori ca”, a spus una dintre ele, fiind citata de publicația torineză.

little_hours_1_large

Aparent, nunta a fost planificată într-un un ton religios, prezidată fiind de fostul preot Franco Barbero excomunicat de Vatican în 2003, pentru apropierea sa față de comunitatea gay. “Nu este primul caz în care căsătoresc două călugărițe”, a spus el, să clarifice că încă se simte “un preot din cap până în picioare.”

rings

Italia, o țară predominant catolică, a legalizat căsătoriile între homosexuali în acest an, și este pentru mulți critici la coada Uniunii Europene cu privire la aspectele de egalitate.

 

Vezi mai multe: http://www.20minutos.es/noticia/2850173/0/dos-monjas-dejan-habitos-para-casarse/#xtor=AD-15&xts=467263

Deasemenea, urmareste, Dupa Dealuri, un film extraordinar de Cristian Mungiu.

http://www.imdb.com/title/tt2258281/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.