Iubirea este…….

   Iubirea este trandafirul inflorit in fiinta voastra, adevarata iubire este eterna, nelimitata de timp si spatiu. Iubirea este o experienta strict spirituala, nu are nimic de-a face cu sexul si cu trupul, ci doar cu sufletul. Nu aveti idee cine sunteti, dar vreti sa iubiti cat mai bine. Primul pas este insa iubirea de sine. Abia dupa ce te cunosti pe tine si te iubesti in sine, vei putea iubi cu adevarat pe cineva. Ati vazut vreodata un trandafir imperfect? Orice trandafir este unicat, floarea perfecta ce danseaza in bataia vantului, a ploii, a soarelui. Ce frumusete imensa, ce fericire absoluta! Emana intreaga splendoare a existentei. Dar, pana a ajuns la maturitate, trandafirul a primit toata grija gradinarului, a primit apa din belsug, lumina necesara, de aceea, fi-ti gradinarul trandafirului iubirii voastre.

remembrance of love

Iubirea este precum adierea  vantului caldut si parfumat al primaverii. Pana dispare!Cand apare in viata ta iti aduce un sentiment extraordinar, puternic si frumos.

De teama,  omul a  introdus iubirea, mai intai, in aceeasi categorie a relatiei cu parintii, fratii, surorile sale, uitand ca pe acestia nu si-i poate alege, iata dilema!

Caci omul de care te-ai indragostit, pe care il iubesti,  este singurul  din  viata ta care nu-ti este dat prin nastere!
Si fiind constient de aceasta, te temi!!

Dar atunci cand te indragostesti, simti o  imensa teama, o nesiguranta.. Eziti,…daca faci pasul corect sau pasul gresit?
Daca acea femeie sau acel barbat este facut pentru tine sau tu esti facut pentru ea…?
Este numai pasiune oarba?
Sau este cu siguranta ceva mai mult?
Este dragoste? Sau este doar atractie fizica?
Mii  de probleme, mii de ganduri se ridica in constiinta ta .
Si cea mai dificila dintre toate  problemele este daca  iubirea va dura.

              Adevarata iubire nu are nimic de-a face cu egoul. Ea incepe intodeauna ca iubire de sine.

Socrate spune “Cunoaste-te pe tine insuti”, Budha spune “Iubeste-te pe tine insuti”.

Adevarul apartine celui de-al doilea, caci daca nu te iubesti pe tine insuti nu te vei putea cunoaste niciodata in profunzime.

Cel mai mare miracol din lume este faptul ca existam si apoi sa ne iubim pe noi insine. Cine nu se iubeste pe sine, se va evita pe sine. Asa se explica faptul ca oamenii cauta mereu compania altor persoane. Nu suporta sa ramana singuri, nu isi suporta propria companie. De aceea fac orice sa se evite pe sine, merg la cinema, citesc la infinit aceleasi ziare, se uita ore in sir la TV. Mesajul lui Osho este “Iubeste-te pe tine insuti, azi, maine si mereu”.

Orice om centrat pe sine cauta fericirea personala. Tocmai in acest lucru consta frumusetea sa : cu cat cauti mai intens fericirea personala, cu atat mai mult ii vei ajuta pe cei din jur sa o gaseasca pe a lor. Trebuie sa creezi in jurul tau o atmosfera de fericire. Suntem cu toti fiinte delicate si sensibile, daca toti cei din jur unt nefericiti, nefericirea lor te va afecta, de aceea este important sa-i ajuti pe cei din din jur sa fie fericiti.

   Iubirea este  comuniunea ce intregeste existenta. Daca eviti iubirea, creativitatea ta moare si simturile iti devin insensibile, existenta ta devine prafuita. Continui treburile de zi cu zi dar ca o simpla masinarie, Daca insa, faci din iubire un adevarat mod de viata, impreuna cu partenerul devii una si ai gasit ce cautai.

Iubirea duce la experienta suprema numita Dumnezeu, adevar, absolut, Iubirea nu confera limite. Egoul si iubirea nu pot co-exista. Sunt ca intunericul si lumina, cand apare lumina, intunericul dispare, daca va iubiti pe voi insiva ego-ul dispare, in iubirea de sine exista doar iubire, sinele dispare. Iubirea topeste ego-ul inghetat. Povestea lui Narcis de pilda : Narcis s-a indragostit de reflexia lui din apa, oglinda, nu de fiinta  sa. Ca sa se iubeasca are nevoie de o oglinda, atat. Poate fi banuit de inexistenta, caci nu era el insusi, astfel s-a impartit in 2 fiinte : el si reflexia sa. Si compara si cauta totul cu reflexia sa. Aceasta nu este iubire, ci superficialitatea reflexiei frumusetii exterioare.

Iubirea nu cunoaste comparatii, ea iubeste pur si simplu, fara comparatii, iubitii sunt reflexia unul celuilat. Iubirea superioara presupune ca cei doi iubiti sa fie deschisi, vulnerabili, sa renunte la armura lor. Iubirea este focul suferintei ce purifica, agonie si extaz. Iubirea este o scara, incepe cu o singura persoana si sfarseste cu totalitatea. Iubirea e inceputul, finalul este Dumnezeu.

   Iubirea este mireasma unei inimi tacute, nu are de-a face cu impulsul biologic. Iubirea este zborul constiintei catre lumi superioare, de dincolo de materie si trup, nu poate fi masurata, patrunzand astfel in infinitate.

  Iubirea inseamna daruire neconditionata, fara a astepta in schimb nici macar un multumesc, dimpotriva iubirea adevarata se simte indatorata celui ce o primeste…..iubirea poate fi daruita printr-o singura privire, printr-o singura mangaiere…..fara a rosti un singur cuvant…..in tacere.

Despre iubire, libertate si solitudine cu osho.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.