O inimă frumoasă

M-a inspirat foarte mult povestea tanarului ce credea ca are o inima frumoasa.

A trecut o clipa, un ceas, a trecut un timp…..deja nici nu stiu cat a mai trecut. Timpul e relativ, ar spune unii, dar iubirea nu se masoara in timp, sau batai ale inimii, sau in Ghz, sau Gigabytes. Iubirea e o taina, ce secret infloreste in sufletele lasate intr-un colt pline de praf, si apoi este readusa la viata, imbogatita cu sentimente si udata cu devotement, incet creste, superb inverzeste prin pasiunea trupului, sublim infloreste prin trairi intense ale spiritului, iar daca este ingrijita si hranita sezon de sezon inverzeste si infloreste an de an mai frumos, mai superb si mai sublim. Iubirea este ca un trandafir, rosu-focos, drept-mandru, mai are si spini, care il fac deosebit. Şi îl iubesc aşa cum este el. Culoarea lui, parfumul, frunzele dar şi spinii. Îl dăruiesc aşa cum este, cu tot cu pământul în care s-a născut. Dacă îl tai, nu va rezista mai mult de şase zile. Cu rădăcinile, pământul umed, vasul frumos în care se află, chiar dacă trandafirul îşi va pierde petalele, vor înflori mereu alţii, la nesfârşit, atâta timp cât trandafirul se hrăneşte cu ploaie, soare, este îngrijit şi iubit de grădinar. Iar dacă ajungi să dai totul din tine, asta înseamnă iubire. Trandafirul este viaţa. Iar viata inseamna iubire, si iubirea genereaza fericirea si implinirea sufleteasca dupa care atata tanjim. Iubirea in diversele ei feluri ne desavarseste ca oameni, ca suflete, ca spirite. Iubirea ne face mai sensibili, mai darnici, mai receptivi la nevoile altora. Unii numesc asta slabiciunea, iubirea te face sa ti pierzi firea, sa ti arati slabiciunile, sa devenim vulnerabili. Iubim şi ne aşteptăm la rândul nostru să fim iubiţi. Dar dacă nu e aşa cum am vrea noi să fie? Atunci ce facem? O tranformăm în ură şi indiferenţă? Aruncăm trandafirul doar pentru că m-am înţepat în spinii lui? Trebuie sa intelegem trandafirul si iubirea celui ce l-a creat. Eu te iubesc aşa cum eşti şi nu visez să fi altfel, aşa cum te-a modelat viaţa. Dacă o iubeşti cu adevărat va fi a ta. Nu alege ceea ce îţi place şi ceea ce nu-ţi place. Te iubesc pentru tot ceea ce eşti tu. Vei vedea cum se va simţii iubită, înţeleasă, privită nu pentru ceea ce pare, ci pentru ceea ce este.

Arta iubirii

Era odată un tânăr ce pretindea că are cea mai frumoasă şi mai perfectă inimă din ţară. Tânărul mergea din oraş în oraş şi din sat în sat, arătându-le oamenilor inima lui minunată. Oamenii se adunau cu mic cu mare şi se minunau de frumuseţea şi perfecţiunea inimii lui.

Inima tânărului era într-o stare perfectă. Aceasta nu avea nici o greşeala şi nici un semn pe ea. Toţi privitorii erau de acord că inima lui era cea mai frumoasă din câte văzuseră ei până atunci. Tânărul om era foarte mândru de el şi de inima lui. Nimeni nu avea o inimă la fel de frumoasă. El se bucura mult de aprobările unanime ale privitorilor.

Într-o zi însă, ajungând într-un sat, s-a apropiat de el un bătrân trecut de 70 de ani, cu păr alb şi cu o privire blajină, care i-a spus: „Dragul meu, eu îţi spun ca inima ta…

View original post 643 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.