Nevoie de iubire

  sweet-sin-i-need-love-to-live-tattooDe ce oare in fiecare epoca, cu fiecare oranduire politica, sociala si de stat omul cauta mariri prin diverse forme si minimalizeaza dragostea? In antichitate exista o mare discrepanta intre clasele sociale si credinta in divinitati obscure, si lupta pentru putere a defaimat insasi existenta umana prin existenta sclavilor si a gladiatorilor, iar in comunism, prin colectivizare li s-a luat oamenilor pentru ce au muncit o viata : pamantul, nu degeaba in acea perioada a aparut si romanul “Ion”, unde apare discrepanta dintre “glasul pamantului” si “glasul iubirii”….iar intr-un final, desi alesese pamantul, ajunge la crima din cauza iubirii neimplinite. Iar iubirea era privita doar ca pe ceva fizic. Ar trebui sa invatam mai mult din mitologia orientala si spiritualitatea lor, precum si felul de a interpreta si trai iubirea. Pentru ca intr-un fel anume, Europa, a “murdarit “ iubirea mai ales in Evul Mediu Intunecat. De-a lungul intregii sale istorii, omenirea a cautat frumusetea, puterea, bogatia si a uitat complet iubirea. Dupa secole si secole inca ne lasam afectati de putere, bogatie si frumusete fizica, deteriorandu-ne sufletele si ne intrebam de ce devenim necredinciosi, pentru ca uitam sa ne iubim pe noi insine, sip e cei din jur si sa cautam iubirea, dragostea pura si curate si apoi restul. Va voi spune ce simt eu :

Am nevoie să fiu iubita. Am nevoie să fiu îmbrăţişata şi privita cu dragoste. Am nevoie să simt o inimă bătând lângă mine. Am nevoie de o fiinţă pentru care să mă trezesc dimineaţa, căreia să-i spun “noapte bună” şi “te iubesc” privind in ochii persoanei iubite, cineva cu care să-mi împart zilele…careia sa-i zambesc la micul dejun si sa ne bem cafeaua impreuna….sa ne privim cu iubire si duiosie, sa ne sarutam duios cand plecam fiecare la serviciu si sa ne spunem “te iubesc” de o mie de ori….pana ni se desprind privirile….sa i stiu parfumul dintr-o mie, sa mi stie parfumul dintr-o mie….sa mi stie mirosul pielii, sa I stiu mirosul pielii…si toate aceste mici detalii care formeaza intregul unei iubiri ce intregeste suflete si ademeneste simturi, pana se unesc in valtoarea sentimentului de adoratie, ce ne mangaie inimile si ne absorb temerile, trezesc iubiri si gelozii fara teama, fara deziluzie, doar acel moment unic ce ne apartine doar noua, in care 2 suflete devin 1. Cand simti ca nu poti trai fara persoana iubita, cand te simti incompleta fara ea sau el, cand simti ca lumea ta este inundata de iubirea aceasta, totul are sens, viata devine o oaza pamanteana a raiului, iar iadul nu exista. In 2 cuvinte magice : sufletul pereche.

11-6-13

Se spune ca sufletele pereche au trait candva o iubire atat de puternica intr-una din vietile anterioare, incat se intalnesc si in actuala viata, iar iubirea lor este la fel de profunda si intensa si reprezinta o continuare a dragostei de atunci.

Pentru ca am iubit atat de intens si de profund pe cineva la un moment dat in existenta noastra, pentru ca sufletele umbla libere in marea calatorie numita viata, pentru ca la orice cauza exista un efect, pentru ca avem infinite lectii de invatat de la viata, pentru ca ni se da sansa de a face intr-o noua viata ceea ce nu am putut in cea precedenta, pentru ca nimic nu este intamplator, ci se supune legilor destinului, pentru ca trebuie sa avem o menire pe lume, pentru ca trebuie sa continuam intr-una din vieti ceea ce nu s-a incheiat in alta… poate ca ar trebui sa credem in sufletele pereche.

Pentru ca am gresit fata de o anume persoana sau mai multe si nu am stiut sa ne rascumparam greselile, pentru ca ni s-a gresit atat de mult incat sufletul nostru nu a putut ierta, pentru ca ne putem plati datoriile si asuma responsabilitatile greselilor noastre intr-o alta dimensiune temporala, pentru ca este de datoria noastra sa fim fericiti in existenta actuala, pentru ca putem ferici la randul nostru pe altii, pentru ca o singura viata este insuficienta pentru a stabili echilibrul perfect cu tine si cu cei din jurul tau, pentru ca suntem capabili sa contribuim la evolutia altor spirite, pentru ca unele suflete pereche se afla aici pentru a servi ca legatura intre alte suflete pereche… poate ca ar trebui sa credem in intalnirile cu sufletele pereche si in rostul pe care oamenii deosebiiti il au in existenta noastra. In rolul pe care noi il avem in existenta oamenilor alesi.

The-soul-mate-is-what-we-aspire-to-and-like-to1

Sufletele pereche pot exista sub o forma sau alta in viata noastra, isi pot face aparitia pentru un scurt timp sau un timp indelungat in viata noastra, pot sa plece la fel de repede si neasteptat cum au venit, iti pot arata un drum, te pot salva de un pericol. Comunicarea cu ele se realizeaza cu usurinta, firesc, ca si cum v-ati cunoaste dintotdeauna, ca si cum ati impartasit lucruri si experiente comune intr-o alta viata, ca si cum era menit sa va intalniti si sa interactionati. Nivelul de intelegere, de perceptie, de comunicare cu sufletul pereche transcede latura fizica, sexuala, transcede ratiunea si legile atractiei. Comunicarea cu sufletele pereche are loc la un nivel mai intim, mai profund, mai spiritual, iar energia pozitiva pe care o simti venind dinspre ele este covarsitoare. Sufletul pereche nu impovareaza, nu provoaca durere, nu te face sa suferi, ci iti poate arata subtil o lectia a destinului pe care o ai de invatat.

Nu trebuie neaparat sa traiesti o poveste de iubire cu sufletul tau pereche, nu trebuie ca sufletul tau pereche sa fie de sex opus, nu trebuie neaparat te casatoresti sau sa ramai impreuna cu el. Sufletul pereche poate fi un prieten, o sora, frate, o ruda, o cunostinta, un om deosebit, etc. Il poti avea alaturi pret de 30 de de ani sau pret de 3 ore. Insa impactul sufletului pereche in evolutia ta spirituala este covarsitor, imposibil de uitat. Influenta sa este una de factura pozitiva. Sufletele pereche sunt sufletele si oamenii deosebiti cu care legam relatii, comuniuni si iubiri care trec prin timp si spatiu… Daca simtim totusi anumite piedici, sentimente negative sau daca intalnirea cu el ne provoaca suferinta atunci probabil ca am confundat intalnirea cu sufletul pereche cu o intalnire karmica. Intalnirile karmice pot fi si negative.
Caci da, exista mai mult tipuri de suflete pereche si mai multe tipuri de relatii pe care le stabilim cu aceste suflete, fara sa fie neaparat o poveste de iubire. Exista mai multe clasificari ale sufletelor pereche.

Prima imparte sufletele pereche in trei categorii: suflete pereche gemene, suflete pereche camarade, suflete pereche flacara gemene.

Conform celei de-a doua clasificari, sufletele pereche sunt de trei tipuri: suflete pereche karmice, suflete pereche surori, suflete pereche varfuri.

Image

Cele trei nivele ale sufletelor pereche:

Nivelul 1- Imaginea ta reflectata

Sufletele pereche de acest tip pot veni de-a lungul existentei tale intr-un mod neasteptat, ciudat, rapid si rascolitor. Situatiile, evenimentele si intamplarile din viata noastra incep sa se schimbe pentru a inlesni momentul intalnirii celor doua suflete pereche. Acest nivel este unul dintre cele mai puternice si intense nivele ale sufletelor pereche. Dorintele, interesele si asteptarile pe care cele doua persoane le au in viata sunt de multe ori identice sau foarte asemanatoare. La acest nivel, cele doua persoane vor observa ca simt si gandesc la fel, in multe dintre cazuri una dintre acestea fiind capabila chiar sa continue o fraza din punctul in care cealalta a intrerupt-o. Fiecare din cele doua suflete este o oglinda, o oglinda in care fiecare, chiar daca nu neaparat asemanator cu celalalt, isi vede propria reflexie. Cei doi se afla pe aceeasi lungime de unda si isi accepta firesc si cu iubire vulnerabilitatile si punctele forte.

Nivelul 2 – Sufletul Pereche Sustinator (Omul tau frumos)

Daca te vei uita cu atentie in jurul tau, vei observa ca astfel de suflete pereche sunt peste tot. Uita-te bine la oamenii care te inconjoara, uita-te la acele persoane care ti-au fost alaturi in momentele grele, cruciale, la acele persoane care te-au calauzit in situatiile „de viata si de moarte”, la acele persoane care te-au ajutat chiar atunci cand a fost nevoie, care ti-au luat din povara de pe umeri sau din suflet. Poate ca la acest nivel, gestul sufletelor pereche poate parea infim si deloc spectaculos, insa este gestul menit sa-ti asigure suportul moral, spiritual sau chiar fizic de care ai nevoie in momentul respectiv. Chiar daca constientizam sau nu pe moment, aceste suflete pereche aduc linistea, confortul in viata noastra, aduc un strop de bine, frumos sau speranta intr-un moment in care paream pierduti, intr-un moment in care aveam o nevoie astringenta de sustinere si ocrotire. Sprijinul poate veni din partea unor persoane la care nu ne-am fi asteptat. Ajutorul acestui suflet pereche, chiar daca concret, este total dezinteresat. Afectiunea sa este una neconditionata.

Nivelul 3 – Furnizorul (Sufletul Pereche Pazitor)

Intalnim astfel de suflete pereche de mai multe ori in viata, in situatii care pot parea ciudate, in locuri la care nu ne-am fi asteptat sau in momente in care ne-am fi asteptat mai putin. Le-am putea la fel de bine numi “ingerii nostri pazitori”. Aceste suflete pereche nu stau un timp indelungat in viata noastra, iar intalnirile cu ele sunt temporare sau de scurta durata. Scopul lor este sa ne ajute, sa ne ghideze sau sa ne indrume pe drumul nostru si sa paseasca in continuare pe drumul lor. Intalnirea cu un astfel de suflet pereche poate avea loc oriunde, in timp ce stai pierdut in ganduri pe o banca, in timp ce meditezi la lucrurile care s-au intamplat in viata ta, in timp ce te afli in cautarea unui nou loc de munca, in timp ce mergi in drum spre serviciu, etc.

Astfel de intalniri nu au intensitatea primului nivel al sufletelor pereche, insa sunt revelatorii, mai ales dintr-un punct de vedere spiritual. Sufletul tau pereche furnizor se afla acolo pentru a-ti transmite un mesaj, pentru a te ajuta sa intelegi ceva anume, pentru a-ti clarifica anumite nelamuriri sau sentimente, pentru a te ghida si a te indruma in luarea unei decizii in privinta careia esti confuz, pentru a te ajuta sa gasesti raspunsurile la acele intrebari care te chinuie intr-o anumite perioada a vietii. Intersectarea drumurilor voastre are loc pe neasteptate, iar senzatia pe care o ai fata de aceasta persoana este de recunostinta si gratitudine. Sufletul tau pazitor iti influenteaza destinul, chiar daca nu neaparat intr-un mod concret, palpabil. Iti poate schimba insa perceptia asupra vietii si iti poate intoarce destinul la 180 de grade. Sufletul pereche sustinator te poate ajuta sa te refaci dupa ce te-ai confruntat cu pericolul. Sufletul pazitor te poate face sa iti dai seama de existenta unui pericol pentru a-l putea evita.

Image

Multumiri : garbo.ro.

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poarta cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni I-13).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.