Femei care parasesc barbati, femei care iubesc femei

 

Sentimentul ca ceva lipseste intr-o relatie cu un barbat, a inflorit in mintile si sufletele mai multor femei care si-au pus la indoiala apartenenta sexuala fara sa-si dea seama, ghidandu-se doar dupa sentimente, indeosebi in momentul in care au intalnit o femeie de care au fost atrase intelectual si fizic. De fapt, nu lipseste nimic intr-o relatie cu un barbat, ci cu o femeie sentimentele sunt corecte pentru ea, pur si simplu asa simte, iar mai tarziu isi da seama ca ea poate iubi pe deplin doar o femeie.

Sunt atat de multe femei care „fac ce trebuie” , cel putin intr-o societate post comunista ca cea din Romania, si anume, trebuie sa se casatoresca, trebuie sa aiba copii (urmasi), sa si faca familia fericita (familia in care s-au nascut), ca sa indeplineasca si visele parintilor lor de a fi bunici, pentru a avea pozitia de sotie si mama in societatea noastra, inseamna un fel de prestigiu dincolo de o anume apreciere, venita din comunistul „mama eroina”. O femeie singura, trecuta de 30 de ani e vazut ca neadaptata, „sigur are ceva de nu poate avea/sta o/intr-o relatie”, nu poate avea copii. Ea nu mai e „fata batrana” ca pe vremea bunicii, dar e cumva pusa intr-un colt, cu siguranta mai mult in orasele mici mai mult decat in cele mari. Pentru a fi „vazuta bine” in societate, femeia uneori isi inhiba sau isi ascunde trairile si emotiile intense din prisma perceptiei atractiei si sexualitatii sale, anulandu-si o parte din personalitatea ei, adica o parte din sine.

Dupa o vreme insa, unele femei se analizeaza pe sine, in tacere sau intalnind o femeie de care sunt atrase, confundand starea cu adoratia sau stima, isi dau seama ca de fapt nu pot iubi deplin decat o alta femeie si de aici incepe drama cu consecintele de rigoare ; unele isi parasesc sotii ca sa fie cu o femeie, altele raman nefericite in aceea relatie din motive gresite : copii,bunastarea materiala, privilegii sociale.

cheating with a woman

 Totusi sunt de apreciat acele sotii care-si parasesc sotii pentru a fi cu o alta femeie si isi urmeaza inima. Nu inseamna ca nu mai sunt mame sau ca nu si apreciaza fostul sot.

De exemplu, in serialul Friends personajul Ross (David Schwimmer) este parasit de sotia sa pentru a fi cu o femeie. In serial, totul pare amuzant, dar nu este explicat pe deplin de ce i se intampla acest lucru, chiar daca au fost explorate toate unghiurile situatiei lui Ross.

Cum se face ca femeile iubesc femei?

Raspunsul comun este : sentimentul de a fi cu persoana potrivita. Cred ca, pur si simplu senzatiile ce se simt sunt percepute diferit atunci cand o femeie iubeste o alta femeie.

Candace Walsh,  Editor la Revista  Mothering marturiseste : „M-am simit ca si cum as fi ajuns acasa”. Ea a editat o antologie numita „Dear John, I Love Jane ” alaturi de partenera ei, Laura Andre.

A adaugat : „Am inteles cu adevarat cum se simt femeile heterosexuale intr-o relatie cu un barbat”

turn straight woman into a lesbian girls-about-to-kiss

Pentru ea, sa fie cu o femeie a fost o intrebare deschisa pusa chiar inainte de a se casatori. Dupa ce casatoria s-a incheiat, a continuat sa exploreze aceasta intrebare.

Acum, se considera lesbiana, dar prefera termenul : „Sapphic”.

(Antologia de mai sus prezinta povestile femeilor de toate varstele si drumuri in viata care au un punct comun, au parasit parteneri heterosexuali pentru a fi cu femei)

Femei care iubesc femei : schimbarea orientarii sexuale

Schimbarea orientarii sexuale ne duce la conceptul de fluiditate sexuala, in special cu referire la sexualitatea femeilor care este mai elastica decat cea a barbatilor.

„Fluiditatea reprezinta capacitatea de a raspunde erotic in moduri neasteptate datorita unor situatii particulare sau relatii. Nu poate fi ceva ce o femeie poate controla,” spunea Lisa Diamond, profesor asociat de pishologie si studii de gen de la Universitatea din Utah.

(Diamond este autoarea cartii Sexual Fluidity: Understanding Women’s Love and Desire.)

Dar, in timp ce femeile pot sa-l pararaseasca pe John ca sa fie cu Jane, la fel pot sa treaca de la Jane sa fie cu John. Aceasta este premiza de baza a sexualitatii feminine, dar poate fi combatuta de foarte multe femei care au ramas la Jane, nemaiputand fi niciodata cu un John.

Bisexualitatea este o forma de orgoliu si de pur egoism, apropos de Nietsche „omul este in sinea lui egoist”. E greu sa alegi, asa ca mai bine sa le ai pe amndoua.

stock-photo-husband-coming-home-finding-his-wife-cheating-with-another-woman-51886027

Din pacate, inca traim intr-o societate care nu accepta pe deplin relatii intre persoane de acelasi sex, deoarece structura sociala precum si cea religioasa este de natura heterosexuala.

Pentru societate, schimbarea orientarii sexuale de la a avea ca partener un barbat, ca apoi sa fie o femeie este echivalenta cu schimbarea de la o relatie functionala la una disfunctionala.

Din aceasta cauza, multe femei trec prin experienta unor anxietati, treama de a fi judecata, confuzie si un sentiment de adanc discomfort cand in familie sau intre prieteni apare subiectul de a avea un sot.

Identitatea sexuala a femeilor care iubesc femei

Pentru femeile care aleg sa l paraseasca pe John pentru Jane, aceasta nu este o cale usoara. Dar identitatea sexuala a cuiva este importanta, nu doar pentru societate, ci pentru persoana in sine.

Este nevoie de rabdare si timp pentru ca aceste femei care se lupta in aceasta tranzitie. Ajuta faptul ca au parte de suport moral din partea familiilor si a prietenilor, chiar a sotilor uneori, ca sa reuseasca sa treaca cu bine peste aceasta perioada.

Va veti intreba : cum ramane cu sotul, cu siguranta si el este tulburat, unoori furios, dar la final ar trebui sa fie multumit ca sotia lui a luat o decizie pentru amandoi, nu avea sens sa traiasca nefericiti in continuare sau intr-o aparenta fericire intretinuta de societate.

Scriitoarea Sara Rauch spunea „Nu are niciun rost sa duci o viata nefericita ca sa-i multumesti pe altii”, ea a adauguat: „Mi-a luat ani intregi ca sa imi dau seama cine sunt cu adevarat, si daca e sa regret ceva, este faptul ca nu m-am acceptat pe mine insami mai devreme.”

In final, in ceea ce priveste, femeile care iubesc femei, asta e tot ce conteaza.

lesbian

Inspiration: http://www.lesbiannews.com/women-leaving-men-women-loving-women

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.